sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Yläkerta vol. 1

Tämä remonttista bloggaaminen ei ole sujunut ihana suunnitelmien mukaan.....
Taas on hiljaista ollut ja pitkään. Syy siihen on kaiken kiireen lisäksi ollut raskauspahoinvointi, meidän katon alle on siis tulossa lisää asukkaita. Pahoinvointi on onneksi kadonnut jo muutama kuukausi sitten ja olen päässyt nauttimaan tästä raskaana olemisesta. Nyt kun uuden asukkaan saapuminen lähestyy (la kesän alussa) ja äippälomakin alkaa jo ensi viikolla ajattelin että nyt voisi olla hetki aikaa kirjoitella vähän aktiivisemmin.
 
Remontti on täällä tosiaan edennyt niin että kaiken pienen näperryksen lisäksi meillä on yläkerta jo ihan täysin valmis, jeee!!! Olemme siis päässeet muuttamaan sinne makuuhuoneet jotka olivat aluksi väliaikaisesti alakerrassa. Alakerta on nyt remontin alla, keittiötä ja tulevaa leikkihuonetta lukuun ottamatta. Leikkihuone palvelee tällä hetkellä olohuoneena, mikäs täällä on katsoa telkkaria "kauniiden" 90-luvun lastenhuonetapettien lomassa. Mutta alakerrasta lisää myöhemmin.
 
Yläkerrassa meillä on kaksi isoa makkaria, välissä pieni aula josta on osa lohkaistu vaatehuoneeksi ja osa kph:n laajennukseen. Kuten aikaisemmin mainitsinkin tämä meidän talomme ei ole ihan normaalikokoinen RM-talo, meillä on täällä aavistuksen enemmän tilaa. Alakerrassahan oli alun perin oh/rh+2mh+wc+eteinen/kuisti+iso keittiö. Neliöistä ei aavistustakaan, mutta veikkaan että kellarin kanssa ollaan helposti 200m2 tuntumassa ellei jopa ylikin.
 
Yläkerran kohdalla ei voida puhua pintaremontista millään muotoa. Käytännössä koko yläkerta on tehty kokonaan uudestaan. Isoin ongelma oli väärin eristetty välikatto jossa ilma ei päässyt kiertämään. Yläkerta purettiin ihan kokonaan niin että ulkoilma "paistoi" lävitse. Teimme siis kaikki eristykset uudestaan ja otimme samalla sivuvintit käyttöön. Sivuvinttien käyttöön otosta tulikin kivasti lisää tilaa huoneisiin.
 
Tässä hyvä esimerkki meidän tehokkaasta remppatiimistä. Paikat oli keretty jo purkamaan ennen kuin pääsin ottamaan ennen kuvia. Kuvassa aikuisten makkari jota koristivat kauniit violetit tapetit ja paksu tupakanhaju.
Tässä kuva aulasta makuuhuoneeseen. Olisin halunnut säästää noita vanhoja väliovia, mutta kuten kuvasta näkyy olivat erittäin pahasti taipuneet :(

Tässä sama makkari toisesta suunnasta.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kommentit ovat blogin suola!